Pe 15.00 +22 °C, Melkein selkeää ja poutaa, s 5 m/s.
La 15.00 +21 °C, Puolipilvistä, ajoittain sadetta, sw 4 m/s.
Su 15.00 +20 °C, Puolipilvistä, mahdollisesti vähäistä sadetta, w 5 m/s.
Perjantai 17.08.2018
Nimipäivää viettää tänään
Verneri
Ilmoittuaudu tästä
Olet tässä:  Etusivu › Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Saako uimahallissa käyttää uimashortseja?
Uimiseen tarkoitetut uimashortsit on sallittu. Boxerien sekä peli- ja juoksushortsien käyttö on hygieniasyistä kielletty. Shortseissa, taskullisissa malleissa, on enemmän kangasta, johon kerääntyy epäpuhtauksia.

Miksi saunoissa ei saa kunnon löylyjä?
Ruuhka-aikoina jatkuva saunanovien avaamineen päästää lämmöt karkuun. Tästä johtuen löylyä luonnollisesti heitetään lisää ja kiuaskivet pääsevät jäähtymään. Pienellä odottelulla, sekä rauhallisempina hetkinä saunasta irtoaa terävämmät löylyt. On kuitenkin hyvä huomioida kaikki saunojat ja säästää kovimmat löylyt kotilauteille.

Mitä välineitä hallilta saa lainaksi?
Vesijuoksuvyöt ovat aikuisille vapaassa käytössä ja löytyvät toiminta-altaan reunalta. Uimalautoja ja pullareita lainataan urheilukäyttöön valvomosta pyydettäessä. Lapsille on tarjolla kovia uimalautoja ja selkäkellukkeita opetusaltaalla sekä kahluualtaassa on muutamia leluja. Uimahallin kassalla on myynnissä kattava valikoima aikuisten uimapukuja, laseja, kellukkeita ym. välineitä ja vuokrattavana on uimapukuja aikuisille ja lapsille sekä pyyhkeitä.

Saako uimahallissa käyttää uimamaskia tai räpylöitä?
Neidonkeitaassa saa uida maskin kanssa kuntouintialtaassa, lastenaltaassa, ja toiminta-altaassa.
Räpylöiden käyttö on sallittu kuntouinti- ja toiminta-altaassa.

Saako uimalaseja lainaksi hallilta?
Silmätulehdusriskin takia uimalaseja ei lainata asiakkaiden käyttöön.

Mistä löydän kadonneen tavarani?
Neidonkeitaan löytötavarapiste sijaitsee aulassa vessojen läheisyydessä. Kaikki löydetyt tavarat kerätään iltaisin hallin sulkeuduttua ja toimitetaan pisteeseen. Kun huomaat omaisuutesi unohtuneen, paras tapa on tulla itse paikan päälle samana päivänä tai seuraavalla uintikerralla. Henkilökunnan on vaikea tunnistaa unohtuneita uimapukuja ja välineitä niiden samankaltaisuuden ja runsauden vuoksi. Arvotavarat säilytetään kassalla ja löydetyt uimalasit sijaitsevat valvomossa.

Ovatko pukukaapit turvallisia säilytyspaikkoja?
Pääasiassa pukukaapit ovat turvallisia säilytyspaikkoja asiakkaan tavaroille, mutta kuten kaikkialla julkisissa tiloissa, voi epärehellisiä olla liikkeellä. Tämän takia omasta avaimesta on syytä pitää huolta ja paras säilytyspaikka arvotavaroille on aulassa sijaitseva turvalokero, joka toimii 1 € kolikkopantilla.

Pitääkö hiukset kastella, vaikka ne olisi jo pesty aamulla?
Kyllä, hiukset tulee kastella aina ennen altaaseen menoa. Suihkussa irtohiukset menevät viemäreihin ja altaat pysyvät puhtaampina. Jos hiuksia ei halua kastella, voi altaassa käyttää uimalakkia tai suihkumyssyä.

Miksi kellukkeilla saa uida vain lasten altaissa?
Kellukkeilla tulee uida aikuisen valvonnassa ja vedessä, jossa lapsen jalat ylettyvät pohjaan. Kellukkeiden vaarana on niiden puhkeaminen, käsikellukkeiden irtoaminen tai renkaan kyydistä pois luiskahtaminen. Useat vanhemmat toki valvoisivat lapsiaan tarkasti syvissäkin altaissa, mutta on ollut tapauksia missä vanhemmat jättävät lapsen valvomatta ja keskittyvät omaan kuntoiluun. Näistä tapauksista johtuen pidämme säännöt samoina kaikille.

Miksi liukumäestä saa tulla vain yksi kerrallaan?
Myös liukumäen säännöt ovat turvallisuussyistä, jotta törmäyksistä vältyttäisiin. Pienten lasten on sallittua laskea aikuisen sylissä, mutta tällöin on varmistettava että lapsi pysyy varmasti sylissä koko matkan. Aikuisen sylissä saa tulla vain yksi lapsi kerrallaan ja kaksi lasta ei saa mennä sylikkäin.

Henkilökohtaisista syistä, haluan käyttää uima-asua saunassa, onko tämä mahdollista?
Henkilökohtaisista syistä, esimerkiksi sairaudesta johtuen, on mahdollista käyttää uima-asua saunassa ja pesutiloissa. Tällöin henkilön on lunastettava kassalta merkki, joka tähän oikeuttaa. Merkkiä käyttävän tulee käydä huolellisesti pesulla kotona ennen altaalle saapumista, ja käytävä suihkussa vielä pesutiloissa hiukset kastellen.

Milloin lapset voivat suorittaa uimamerkkejä?
Uintimerkkisuorituksia otetaan vastaan aina hallin ollessa auki ja tilaisuuden salliessa. Tule siis valvomoon kysymään suoritusmahdollisuutta heti kun tulet altaalle. Toisinaan saattaa joutua odottelemaan hetken ennen kuin pääsee suorittamaan. Pyrimme kuitenkin siihen että suoritus olisi mahdollista kyseisen uintikerran aikana.

Minkä ikäinen lapsi saa tulla yksin uimaan?
Lapsi voi tulla yksin uimaan 10-vuotiaana, uimataitoisena, huoltajan luvalla ja vastuulla. Lapsi tuntee uimahallin käyttäytymissäännöt ja ohjeet. Lapsi pystyy lukemaan tiedotteet (suomen kielellä), ymmärtää ja toimii annetujen ohjeiden mukaan.

Minkä ikäisen vauvan kanssa voi tulla uimaan?
Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto suosittelee, ettei alle 1-vuotiaan kanssa uitaisi yleisöaikaan uimahallissa turvallisuussyistä. Neidonkeidas järjestää vauvauintia hallin ollessa suljettuna yli 4 kk:n ikäisille vauvoille. Vauvauintiin suositellaan ilmoittauduttavan n. 1 kk:n ikäisenä.

Pitääkö Neidonkeitaassa käyttää uimavaippaa?
Neidonkeitaassa ei tarvitse käyttää uimavaippaa, toki se on sallittua. Tärkeintä on ruokailun ajoittaminen n. 1,5 ennen uintia. Tällä pyritään ajoittamaan ulostus vielä ennen uintia. Vanhempien on myös syytä tarkkailla lapsia vessahädän varalta, ja tarvittaessa nostaa lapsi pikaisesti edes altaan reunalle. Vahingon sattuessa on syytä tulla ilmoittamaan asiasta välittömästi valvomoon, joko itse tai toisen asiakkaan avulla, jotta tarpeelliset puhdistustoimenpiteet saadaan aloitettua mahdollisimman nopeasti.

Vauvamme on jo 4 kk, vieläkö ehdimme mukaan vauvauintiin?
Vauvauintiin suositellaan ilmoittauduttavan vauvan ollessa noin kuukauden ikäinen. Tämä siitä syystä, että perhe ehtii käymään muutaman kuukauden välein järjestettävässä infotilaisuudessa, joka on pakollinen ennen vauvauinnin aloittamista. Myös uintipaikan jonottamiseen menee yleensä muutama kuukausi, joten ajoissa ilmoittautuneet ehtivät aloittamaan jo 4 kk:n ikäisenä, joka meillä on aikaisin mahdollinen aloitusikä. Vauvauintiin voi myös ilmoittautua myöhemmin, esim. 4 - 5 kk:n ikäisenä, mutta se johtaa myöhäisempään aloitusikään. Sukellusrefleksin sanotaan löytyvän alle 6 kk:n ikäisillä vauvoilla, mutta useimmiten refleksiä on pystytty hyödyntämään sukellusten harjoittelussa vielä 6 - 8 kk:n ikäisenä aloitettaessa. Jos vauva lähestyy jo yhden vuoden ikää, kannattaa veteen tulla totuttelemaan yleisöajalla.
Naperouinti-nimiseen ryhmätoimintaan voi ilmoittautua lapsen täytettyä 2 vuotta.

Voiko liikuntaseteleitä käyttää maksuvälineenä vauvauintiin, uimakouluihin tai -kerhoihin?
Liikuntasetelit ovat henkilökohtaisia, eikä niitä voi käyttää maksuvälineenä kursseihin, joihin ilmoittaudutaan lapsen nimellä.

Lähetä oma kysymyksesi : lohjan.liikuntakeskus@lohja.fi

Olet tässä:  Usein kysyttyä
Sivun alkuun