Vauvauintiryhmät

Vauvauinti

Vauvauinti on koko perheen yhteinen harrastus, jonka tavoitteena on saada vedestä miellyttävä ja turvallinen elementti. Vedessä tehtävillä harjoituksilla on tarkoitus tukea lapsen normaalia kehitystä. Mukana harjoituksissa ovat vahvasti tasapaino, sekä selkä- ja vatsauintiasennot. Vauvauinnissa lapsi oppii leikkimään vedessä, sekä sukeltamaan vanhempien avustamana.
Vauvauimarit kokoontuvat Neidonkeitaalla viikonloppuaamuisin, uintiajan ollessa 30 min ja veden lämpötila +32astetta. Vauvauinti on tarkoitettu 4 kk:sta 1,5 -vuotiaille lapsille, jonka jälkeen on mahdollista jatkaa harrastusta tenavauinnissa 2-vuotiaaksi asti.

Vauvauintiin voi ilmoittautua vauvan ollessa n. 1 kuukauden ikäinen. Ennen ensimmäistä uintikertaa on osallistuttava infotilaisuuteen, joita järjestetään muutaman kuukauden välein.

Ilmoittautuminen vauvauintiin suoraan varausjärjestelmässämme

Perheuinti

Perheuinti on vauvauintiryhmä, jossa alle 7-vuotiaat sisarukset ovat mukana. Uinnissa edetään vauvan ehdoilla unohtamatta kuitenkaan vanhempia sisaruksia. Vauvan kanssa harjoitellaan vauvauinnin tavoitteiden mukaisesti, sisaruksille tarjolla on puuhaa sekä vinkkejä uinnin alkeisiin.
Perheuimarit kokoontuvat lauantaiaamuisin opetusaltaalla ja uintituokio kestää 30 min. Perheryhmä aloitetaan vauvan ollessa 4 kk:n ikäinen ja ryhmässä voi jatkaa lapsen 2-vuotissyntymäpäivään asti. Perheuintiin ilmoittaudutaan vauvan ollessa n. 1 kk:n ikäinen. Infotilaisuuteen osallistuminen ei ole pakollista, jos vanhemman sisaruksen kanssa sellaiseen on jo osallistuttu.

Ilmoittautuminen perheuintiin suoraan varausjärjestelmässämme

Tenavaryhmä

Tenavaryhmään otetaan vain vauvauinnissa käyneitä lapsia. Ryhmään siirrytään, kun lapsi kävelee itsenäisesti. Uinti tapahtuu opetusaltaassa, jossa lapsen jalat ylettyvät pohjaan. Tavoitteena tenavauinnissa on tukea lapsen itsenäistä toimintaa vedessä. Tärkeitä taitoja ovat esimerkiksi vedessä kävely ja vedestä pystyyn nouseminen kaatumisen jälkeen. Tenavaryhmässä kehitetään vauvauinnissa opittuja taitoja eteenpäin ohjaajan johdolla.

Ilmoittautuminen tenavauintiin suoraan varausjärjestelmässämme

Naperouintikerho

2 – 4 -vuotiaille lapsille tarkoitettu ryhmä, jossa lapset tutustuvat veteen ja uinnin alkeisiin yhdessä vanhemman kanssa. Tunnilla leikitään, lauletaan ja käytetään erilaisia välineitä. Naperouinnin tavoitteena on tehdä lapsesta veden ystävä ja opetella vesitaitoja mm. sukeltamista. Ohjaajina toimivat vauva- ja perheuinnin ohjaajat.

Naperouinnin aikataulu ja ilmoittautumisohjeet

Vauva- ja tenavaryhmissä hinta sisältää vauvan + 2 aikuista.
Perheryhmän hinta sisältää vauvan + 2 aikuista + perheen alle kouluikäiset sisarukset.
Naperouintikerho lapsi + aikuinen yhdessä.

Ohjaajat:
Anniina Silvander, Anitta Ratilainen, Milla Kauppinen, Mari Levänen, Anna-Kaisa Lempiäinen, Heikki Kauppinen, Laura Nevalainen, Jenni Ylisaari, Satu Lindberg, Jenna Söderström ja Mona Hietanen.
Kaikki ohjaajamme ovat käyneet Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton vauva- ja perheuintikoulutuksen.

Turvallinen vauva- ja perheuintipaikka

 Jos haluaa varmistaa palvelun turvallisuuden vauva- ja perheuinnin osalta niin lähtökohtaisesti se on helppoa. Kun palvelun tuottaja on saanut Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton turvallinen vauva- ja perheuintidiplomin, voi uimahalli/kunta/kaupunki tai muu vastaava taho (joka antaa/vuokraa tilan toimijalle) olla lähtökohtaisesti varma, että toiminta jota heidän tiloissa tuotetaan on turvallista. 

Tämä on tärkeää, koska myös tilan vuokralle antaja on osittain vastuussa siitä että ulkopuolisen palvelun tuottajan palvelu on turvallista. Lisäksi on syytä huomioida että Kuluttajaturvallisuuslaki velvoittaa myös esimerkiksi uima-altaan ulkopuolisilta käyttäjiltä (tilan vuokraajilta) turvallisuusasiakirjaa kyseisen palvelun näkökulmasta.  

Neidonkeitaalle on myönnetty Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton turvallinen vauva- ja perheuintidiplomi. Toimintamme täyttää turvalliselle ja laadukkaalle vauva- ja perheuintitoiminnalle asetetut vaatimukset.