Vauvauintiryhmät

Vauvauinti

Vauvauinti on koko perheen yhteinen harrastus, jonka tavoitteena on saada vedestä miellyttävä ja turvallinen elementti. Vedessä tehtävillä harjoituksilla on tarkoitus tukea lapsen normaalia kehitystä. Mukana harjoituksissa ovat vahvasti tasapaino, sekä selkä- ja vatsauintiasennot. Vauvauinnissa lapsi oppii leikkimään vedessä, sekä sukeltamaan vanhempien avustamana. Sukelluksissa hyödynnetään alle 6-kk ikäisillä esiintyvää sukellusrefleksiä, jossa vauva pidättää hengitystä veden alla.
Vauvauimarit kokoontuvat Neidonkeitaalla viikonloppuaamuisin, uintiajan ollessa 30 min ja veden lämpötila +32astetta. Vauvauinti on tarkoitettu 4 kk:sta 1,5 -vuotiaille lapsille, jonka jälkeen on mahdollista jatkaa harrastusta tenavauinnissa 2-vuotiaaksi asti.

Vauvauintiin voi ilmoittautua vauvan ollessa n. 1 kuukauden ikäinen. Ennen ensimmäistä uintikertaa on osallistuttava infotilaisuuteen, joita järjestetään muutaman kuukauden välein.

Ilmoittautuminen vauvauintiin suoraan varausjärjestelmässämme

Perheuinti

Perheuinti on vauvauintiryhmä, jossa alle 7-vuotiaat sisarukset ovat mukana. Uinnissa edetään vauvan ehdoilla unohtamatta kuitenkaan vanhempia sisaruksia. Vauvan kanssa harjoitellaan vauvauinnin tavoitteiden mukaisesti, sisaruksille tarjolla on puuhaa sekä vinkkejä uinnin alkeisiin.
Perheuimarit kokoontuvat lauantaiaamuisin opetusaltaalla ja uintituokio kestää 30 min. Perheryhmä aloitetaan vauvan ollessa 4 kk:n ikäinen ja ryhmässä voi jatkaa lapsen 2-vuotissyntymäpäivään asti. Perheuintiin ilmoittaudutaan vauvan ollessa n. 1 kk:n ikäinen. Infotilaisuuteen osallistuminen ei ole pakollista, jos vanhemman sisaruksen kanssa sellaiseen on jo osallistuttu.

Ilmoittautuminen perheuintiin suoraan varausjärjestelmässämme

Tenavaryhmä

Tenavaryhmään otetaan vain vauvauinnissa käyneitä lapsia. Ryhmään siirrytään, kun lapsi kävelee itsenäisesti. Uinti tapahtuu opetusaltaassa, jossa lapsen jalat ylettyvät pohjaan. Tavoitteena tenavauinnissa on tukea lapsen itsenäistä toimintaa vedessä. Tärkeitä taitoja ovat esimerkiksi vedessä kävely ja vedestä pystyyn nouseminen kaatumisen jälkeen. Tenavaryhmässä kehitetään vauvauinnissa opittuja taitoja eteenpäin ohjaajan johdolla.

Ilmoittautuminen tenavauintiin suoraan varausjärjestelmässämme

Naperouintikerho

2 – 4 -vuotiaille lapsille tarkoitettu ryhmä, jossa lapset tutustuvat veteen ja uinnin alkeisiin yhdessä vanhemman kanssa. Tunnilla leikitään, lauletaan ja käytetään erilaisia välineitä. Naperouinnin tavoitteena on tehdä lapsesta veden ystävä ja opetella vesitaitoja mm. sukeltamista. Ohjaajina toimivat vauva- ja perheuinnin ohjaajat. Ryhmä on tarkoitettu aroille lapsille.

Naperouinnin aikataulu ja ilmoittautumisohjeet

Hinnat

Vauvauinti 68 € (vauva + 2 aikuista, 4x)
Perheuinti 78 € (vauva + 2 aikuista + perheen alle kouluikäiset sisarukset, 4x)
Tenavauinti 117 € (vauva + 2 aikuista, 8x)
Naperouinti 80 € (lapsi + 1 aikuinen, 8x)

Vauvauinnissa on valittavana myös eri pituisia kausimaksuja, joista saa lisätietoa vauvauinnin infotilaisuudessa.
Vauva- ja tenavaryhmissä hinta sisältää vauva + 2 aikuista.
Perheryhmän hinta sisältää vauva + 2 aikuista + alle kouluikäiset sisarukset.
Naperouintikerho lapsi + aikuinen yhdessä.

Lisätietoja: Neidonkeitaan valvomo p. 019 369 1816, Mari Levänen
Sähköposti: vauvauinti@lohja.fi

Ohjaajat:
Anniina Silvander, Anita Ratilainen, Milla Kauppinen, Mari Levänen, Anna-Kaisa Lempiäinen, Heikki Kauppinen, Laura Nevalainen, Jenni Ylisaari, Satu Lindberg, Jenna Söderström ja Mona Hietanen.
Kaikki ohjaajamme ovat käyneet Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton vauva- ja perheuintikoulutuksen.

Turvallinen vauva- ja perheuintipaikka

Neidonkeitaalle on myönnetty Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton turvallinen vauva- ja perheuintidiplomi. Toimintamme täyttää turvalliselle ja laadukkaalle vauva- ja perheuintitoiminnalle asetetut vaatimukset.