Vauvauintiryhmät

Vauvauinti

Vauvauintion koko perheen yhteinen harrastus, jonka tavoitteena on saada vedestä miellyttävä ja turvallinen elementti tukemaan lapsen kehitystä. Vauvauinnissa lapsi oppii leikkimään vedessä sekä sukeltamaan vanhempien avustamana. Sukelluksissa hyödynnetään alle kuuden kuukauden ikäisillä esiintyvää sukellusrefleksiä, jossa vauva pidättää hengitystä veden alla. Vauvauinnissa harjoitellaan myös tasapainoilua sekä totutellaan uinti- ja selinkellunta-asentoihin.
Vauvauimarit kokoontuvat Neidonkeitaan terapia-altaassa sunnuntaiaamuisin, uintiajan ollessa 30 min. Vauvauinti on tarkoitettu 4 kk:sta 1,5 -vuotiaille lapsille, jonka jälkeen on mahdollista jatkaa harrastusta tenavauinnissa 2-vuotiaaksi asti.

Vauvauintiin voi ilmoittautua vauvan ollessa n. 1 kuukauden ikäinen. Ennen ensimmäistä uintikertaa on osallistuttava infotilaisuuteen, joita järjestetään muutaman kuukauden välein. 
Ilmoittautuminen vauvauintiin suoraan netissä tästä!

Perheuinti

Perheuinti on vauvauintiryhmä, jossa alle 7-vuotiaat sisarukset ovat mukana. Uinnissa edetään vauvan ehdoilla unohtamatta kuitenkaan vanhempia sisaruksia. Vauvan kanssa harjoitellaan niin ikään vauvauinnin tavoitteiden mukaisesti, sisaruksille tarjolla on puuhaa sekä vinkkejä uinnin alkeisiin.
Perheuimarit kokoontuvat lauantaiaamuisin opetusaltaalla ja uintituokio kestää 30 min. Perheryhmä aloitetaan vauvan ollessa 4 kk:n ikäinen ja ryhmässä voi jatkaa lapsen 2-vuotissyntymäpäivään asti. Perheuintiin ilmoittaudutaan vauvan ollessa n. 1 kk:n ikäinen. Infotilaisuuteen osallistuminen ei ole pakollista, jos vanhemman sisaruksen kanssa sellaiseen on jo osallistuttu.
Ilmoittautuminen perheuintiin suoraan netissä tästä!

Tenavaryhmä

Tenavaryhmään otetaan vain vauvauinnissa käyneitä lapsia. Ryhmään siirrytään, kun lapsi kävelee itsenäisesti. Uinti tapahtuu opetusaltaassa, jossa lapsen jalat ylettyvät pohjaan. Tavoitteena tenavauinnissa on tukea lapsen itsenäistä toimintaa vedessä, esimerkiksi kävelyä ja vedestä pystyyn nousemista kaatumisen jälkeen sekä ylläpidetään vauvauinnissa opittuja taitoja. Ohjaajien merkitys lasten kasvaessa pienenee ja vanhempien rooli oman lapsensa ohjaajana lisääntyy koko ajan.

Naperouintikerho (tauolla)

2 – 4 -vuotiaille lapsille tarkoitettu ryhmä, jossa lapset tutustuvat veteen ja uinnin alkeisiin yhdessä vanhemman kanssa. Tunnilla leikitään, lauletaan, lorutellaan ja käytetään erilaisia välineitä. Naperouinnin tavoitteena on tehdä lapsesta veden ystävä ja opetella vesitaitoja mm. sukeltamista. Ohjaajina toimivat vauva- ja perheuinnin ohjaajat. Kurssi on tarkoitettu aroille lapsille, joilla ei ole vauvauintikokemusta.
Katso naperouinnin aikataulu ja ilmoittautumisohjeet tästä!

Vauva- ja tenavaryhmissä hinta sisältää vauva + 2 aikuista.
Perheryhmän hinta sisältää vauva + 2 aikuista + alle kouluikäiset sisarukset.
Naperouintikerho lapsi + aikuinen yhdessä.

Lisätietoja: Neidonkeitaan valvomo p. 019 369 1816, Mari Levänen
Sähköposti: vauvauinti@lohja.fi

Ohjaajina toimivat SUH:n kouluttamat ohjaajat Anniina Silvander, Anita Ratilainen, Milla Kauppinen, Mari Levänen, Anna-Kaisa Lempiäinen, Heikki Kauppinen, Laura Nevalainen, Jenni Ylisaari, Jenna Söderström ja Mona Hietanen.