Vesijumpat

Kesän 2022 vesiliikunnan aikataulu

Vesitreeni

Vesitreeni on tehokas liikuntamuoto, joka vahvistaa kehoa monipuolisesti. Vesi vastustaa liikkeitä ja tekee niistä tehokkaampia kuin kuivalla maalla. Voit itse säätää tehoa; mitä nopeammin teet liikkeet – sitä suurempi on veden vastus – sitä tehokkaampaa! Nosteen takia vesi on lempeä ympäristö myös niille, joille normaali liikunta tuottaa hankaluuksia tai kipuja.
Vesitreeni sopii hyvin myös iäkkäille, ylipainoisille, tuki- ja liikuntaelinsairaille, hengityselinsairaille ja sydänpotilaille.
Huom! Vaikea sydänvika tai verenpainetauti voi kuitenkin olla vesitreenin este. Tarkista lääkäriltäsi lajin soveltuvuus itsellesi.

Vesijuoksutreeni

Vesijuoksutreeni kestää 30 minuuttia ja pidetään toiminta-altaalla. Tunti koostuu sykkeenkohotuksista juosten sekä jonkun verran tangolla tehtävistä lihaskunto osuuksista. Vöitä saa lainaksi neidonkeitaalta, tai voi ottaa myös oman puhtaan vyön tunnille mukaan.

Vesipyöräily

Vesipyöräilytunnin pituus on 60 minuuttia, josta ohjausta 45 minuuttia. 15 minuuttia on varattu pyörien säätämiseen ja altaaseen nostamiseen. Pyöräily tapahtuu kuntouintialtaalla niin, että asiakkaat polkevat vedessä ja ohjaaja reunalla. Tunti koostuu intervallityyppisistä osioista, lihaskuntoa unohtamatta. Pyörän vastus määräytyy pyöräilytahdin mukaan, pyörissä on myös pieni vastuksensäätö.

AquaPower 

Intervallityyppinen vesitreeni, jossa sykkeennosto ja tehokkaat lihaskuntoharjoitteet vuorottelevat.
AquaPower-tunnilla myös musiikki on teeman mukaisesti Rock! Rock!
Tunti sopii kaikille tehotreeniä tavoitteleville, erittäin hyvin myös miehille.