Vauvauinti

Vauvuintiin ilmoittautuminen avataan uusille perheille 31.1.2023

Vauvauinti 

Vauvauintion koko perheen yhteinen harrastus, jonka tavoitteena on saada vedestä miellyttävä ja turvallinen elementti tukemaan lapsen kehitystä. Vauvauinnissa lapsi oppii leikkimään vedessä sekä sukeltamaan vanhempien avustamana. Sukelluksissa hyödynnetään alle kuuden kuukauden ikäisillä esiintyvää sukellusrefleksiä, jossa vauva pidättää hengitystä veden alla. Vauvauinnissa harjoitellaan myös tasapainoilua sekä totutellaan uinti- ja selinkellunta-asentoihin.
Vauvauimarit kokoontuvat Neidonkeitaan terapia-altaassa sunnuntaiaamuisin, uintiajan ollessa 30 min. Vauvauinti on tarkoitettu 4 kk:sta 1,5 -vuotiaille lapsille, jonka jälkeen on mahdollista jatkaa harrastusta tenavauinnissa 2-vuotiaaksi asti.

Vauvauintiin voi ilmoittautua vauvan ollessa n. 1 kuukauden ikäinen. Ennen ensimmäistä uintikertaa on osallistuttava infotilaisuuteen, joita järjestetään muutaman kuukauden välein. 
Ilmoittautuminen vauvauintiin suoraan netissä tästä!

Perheuinti

Perheuinti on vauvauintiryhmä, jossa alle 7-vuotiaat sisarukset ovat mukana. Uinnissa edetään vauvan ehdoilla unohtamatta kuitenkaan vanhempia sisaruksia. Vauvan kanssa harjoitellaan niin ikään vauvauinnin tavoitteiden mukaisesti, sisaruksille tarjolla on puuhaa sekä vinkkejä uinnin alkeisiin.
Perheuimarit kokoontuvat lauantaiaamuisin opetusaltaalla ja uintituokio kestää 30 min. Perheryhmä aloitetaan vauvan ollessa 4 kk:n ikäinen ja ryhmässä voi jatkaa lapsen 2-vuotissyntymäpäivään asti. Perheuintiin ilmoittaudutaan vauvan ollessa n. 1 kk:n ikäinen. Infotilaisuuteen osallistuminen ei ole pakollista, jos vanhemman sisaruksen kanssa sellaiseen on jo osallistuttu.
Ilmoittautuminen perheuintiin suoraan netissä tästä!

Tenavaryhmä

Tenavaryhmään otetaan vain vauvauinnissa käyneitä lapsia. Ryhmään siirrytään, kun lapsi kävelee itsenäisesti. Uinti tapahtuu opetusaltaassa, jossa lapsen jalat ylettyvät pohjaan. Tavoitteena tenavauinnissa on tukea lapsen itsenäistä toimintaa vedessä, esimerkiksi kävelyä ja vedestä pystyyn nousemista kaatumisen jälkeen sekä ylläpidetään vauvauinnissa opittuja taitoja. Ohjaajien merkitys lasten kasvaessa pienenee ja vanhempien rooli oman lapsensa ohjaajana lisääntyy koko ajan.

Naperouintikerho

2 – 4 -vuotiaille lapsille tarkoitettu ryhmä, jossa lapset tutustuvat veteen ja uinnin alkeisiin yhdessä vanhemman kanssa. Tunnilla leikitään, lauletaan, lorutellaan ja käytetään erilaisia välineitä. Naperouinnin tavoitteena on tehdä lapsesta veden ystävä ja opetella vesitaitoja mm. sukeltamista. Ohjaajina toimivat vauva- ja perheuinnin ohjaajat. Kurssi on tarkoitettu aroille lapsille, joilla ei ole vauvauintikokemusta.
Ilmoittautuminen netissä tästä!

Lisätietoja: Neidonkeitaan valvomo p. 019 369 1816, Mari Levänen
Sähköposti: vauvauinti@lohja.fi

Ohjaajina toimivat SUH:n kouluttamat ohjaajat

Hinnat

Vauvauinti 68 € (vauva + 2 aikuista, 4x)
Perheuinti 78 € (vauva + 2 aikuista + perheen alle kouluikäiset sisarukset, 4x)
Tenavauinti 117 € (vauva + 2 aikuista, 8x)

Naperouinti 80 € (lapsi + 1 aikuinen, 8x) tai 60 € (lapsi + aikuinen, 6x)

Vauvauinnissa on valittavana myös eri pituisia kausimaksuja, joista saa lisätietoa vauvauinnin infotilaisuudessa.

Turvallinen vauva- ja perheuinti 

Jos haluaa varmistaa palvelun turvallisuuden vauva- ja perheuinnin osalta niin lähtökohtaisesti se on helppoa. Kun palvelun tuottaja on saanut Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton turvallinen vauva- ja perheuintidiplomin, voi uimahalli/kunta/kaupunki tai muu vastaava taho (joka antaa/vuokraa tilan toimijalle) olla lähtökohtaisesti varma, että toiminta jota heidän tiloissa tuotetaan on turvallista.

Tämä on tärkeää, koska myös tilan vuokralle antaja on osittain vastuussa siitä että ulkopuolisen palvelun tuottajan palvelu on turvallista. Lisäksi on syytä huomioida että Kuluttajaturvallisuuslaki velvoittaa myös esimerkiksi uima-altaan ulkopuolisilta käyttäjiltä (tilan vuokraajilta) turvallisuusasiakirjaa kyseisen palvelun näkökulmasta.