Valitse oikea uintikerhoryhmä!

Neidonkeitaan lasten uintikerhot kokoontuvat kerran viikossa ja ovat sisällöltään uimakoulujen kaltaisia.

Naperouintikerho löytyy vauvauinti-sivulta!


VESIPEUHULAKERHO

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa sunnuntaisin klo 17.30 – 18.15, yhteensä 8 kertaa.
Ryhmään otetaan 14 lasta. Ryhmässä on kaksi ohjaajaa.
4 – 5 -vuotiaille sekä aroille alle 7-vuotiaille lapsille. Tutustumista veteen leikkien ja lorutellen.
Vesipeuhulakerholaiset haetaan ensimmäisellä kerralla aulasta ja samalla saa vielä lisätietoa siitä, miten seuraavilla kerroilla toimitaan.

JATKO-VESIPEUHULAKERHO

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa lauantaisin klo 18.15 – 19.00, yhteensä 8 kertaa.
Ryhmään otetaan 14 lasta. Ryhmässä on kaksi ohjaajaa.
Kurssi on tarkoitettu Vesipeuhula-kurssille osallistuneille, yli 4-vuotiaille lapsille. Jatko Vesipeuhulassa harjoitellaan uinnin alkeita tavoitteena saavuttaa 10m uimataito. Leikkien lomassa opitaan myös kellumista ja pituus- sekä syvyyssukellusta. Kurssi on tarkoitettu niille lapsille, jotka haluavat kerhotyyppistä toimintaa, mutta eivät vielä voi osallistua ikänsä puolesta Alkeet II -uintikerhoon. Pääsyvaatimuksena kurssille on Neidonkeitaan uimaopettajien suositus kurssista.
Kokoontuminen ennen tuntia aulaan.

LASTEN UINTIKERHOT

Kerhot kokoontuvat kerran viikossa klo 15.00 – 16.00, yhteensä 15 kertaa.
Ryhmään otetaan 12 lasta.
Uintikerhot on tarkoitettu yli 6-vuotiaille lapsille ja ne ovat sisällöiltään uimakoulujen kaltaisia. Ohjaaja hakee lapset aulasta tasalta ja palauttaa tunnin kuluttua. Tunneilla on kiertävät ohjaajat. Uintikerho maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Hintaan sisältyy yksi uintimerkki.

Alkeet II

On tarkoitettu lapsille, jotka jo sukeltavat. Kurssilla harjoitellaan alkeisuimataitoja leikkien lomassa. Tavoitteena kurssilla on hallita kellunnat ja liu‘ut vatsallaan ja selällään, sekä oppia uimaan 10m vatsallaan (myyräuinti) ja selällään. Kerhon edetessä käydään myös harjoittelemassa syvässä altaassa opettajan avustuksella. Uintikerhossa suoritetaan lapsen tasolle sopiva, hintaan sisältyvä uintimerkki.

Jatko 10m

On tarkoitettu lapsille, jotka uivat vähintään 10m sekä vatsallaan että selällään. Kerhossa harjoitellaan vapaauinnin (krooli) ja selkäuinnin (selkäkrooli) alkeita, eli käsien palauttamista pinnan yläpuolella. Tekniikan lisäksi kerhossa harjoitellaan myös matkauintia, eli uidaan syvässä altaassa. Tavoitteena kerhossa on saavuttaa 25m:n uimataito sekä oppia kroolin ja selkäuinnin alkeet. Viimeisillä kerroilla suoritetaan lapsen tasolle sopiva, hintaan sisältyvä uintimerkki.

Jatko 25m 

On tarkoitettu lapsille, jotka uivat vähintään 25m vatsallaan ja selällään. Jos lapsi ui pelkästään alkeisuintityylejä (myyräuinti ja alkeisselkä), voi harkita ensin jatko 10m:n osallistumista. Uintikerho käydään pääosin syvässä altaassa ja tunneilla uidaan paljon matkaa sekä perehdytään vapaa-, selkä- ja rintauinnin tekniikoihin. Tavoitteena kerhossa on saavuttaa 100m uimataito. Viimeisillä kerroilla suoritetaan lapsen tasolle sopiva, hintaan sisältyvä uintimerkki.

Jatko 100m

Kun lapsi ui vähintään 100m vatsallaan ja selällään on jatko 100m sopiva ryhmä. Tässä uintikerhossa uidaan matkaa välineiden kanssa ja ilman, sekä hiotaan vapaa-, selkä- ja rintauinnin tekniikoita. Lisäksi kerhossa käydään läpi myös perhosuintia, käännöksiä, vesipelastusta sekä pituus- ja syvyyssukellusta. Tavoitteena kurssilla on saavuttaa uimataito pohjoismaisen määritelmän mukaan; uimataitoinen henkilö jaksaa veteen pudottuaan uida 200m, josta vähintään 50m selälleen. Uintikerhon päätteeksi suoritetaan hintaan sisältyvä uimakandidaatti -merkki.

Vesitaitokerho

On tarkoitettu lapsille, jotka uivat vähintään 100m vatsallaan ja selällään. Tässä uintikerhossa uidaan matkaa välineiden kanssa ja ilman, sekä hiotaan vapaa-, selkä- ja rintauinnin tekniikoita. Lisäksi kerhossa käydään läpi myös käännöksiä, vesipelastusta, pituus- ja syvyyssukellusta sekä uimahyppyjä. Tavoitteena kurssilla on saavuttaa uimataito pohjoismaisen määritelmän mukaan; uimataitoinen henkilö jaksaa veteen pudottuaan uida 200m, josta vähintään 50m selälleen. Uintikerhon päätteeksi suoritetaan hintaan sisältyvä uimamerkki.

ERITYISLASTEN UINTIKERHO

Kerho kokoontuu terapia-altaalla kerran viikossa lauantaisin, yhteensä 14 kertaa.
Oma avustaja mukaan.
Kerho on tarkoitettu yli 5-vuotiaille lapsille, jotka tarvitsevat avustajaa pärjätäkseen ryhmässä. Jokaisella lapsella tulee olla oma avustaja altaassa, avustajana on yleensä ollut oma huoltaja. Kerhon ensisijainen tavoite on saada vedestä miellyttävä ja turvallinen elementti tukemaan lapsen kehitystä. Tunneilla leikitään ja laulellaan paljon, sekä tutustutaan veteen erilaisten välineiden ja lelujen avulla. Koska terapia-altaassa lasten jalat eivät ylety pohjaan, uidaan tunneilla paljon apuvälineiden kanssa ja aikuisen avustuksella. Harjoituksia käydään läpi yksilöllisesti, lapsen tason mukaisesti. Kerhossa voidaan edetä sukeltamiseen, kelluntoihin ja uinnin alkeisiin, kun lapsi on siihen valmis.