Vesijuoksu

Vesijuoksua voit itse harrastaa Neidonkeitaassa pelkällä uintimaksulla omatoimisesti. Neidonkeitaan toiminta-altaalla on vesijuoksuvöitä lainattavissa. Suosittelemme kuitenkin oman juoksuvyön käyttöä.

Voit myös osallistua Neidonkeitaan ohjattuun vesijuoksutreeniin!
Hinta: uintimaksu + ohjausmaksu 2,50 €
Katso viikko-ohjelma tästä!

Vesijuoksu

Vesijuoksu on tehokasta liikuntaa, sillä vesi on tuhat kertaa tiheämpää kuin ilma. Vesijuoksu tarjoaa vaihtoehtoisen liikkumistavan vedessä niille, joille perinteinen uinti ei syystä tai toisesta sovi. Vesijuoksuvyö kannattaa vedessä niin, että liikkua voi pystyasennossa tai perinteisissä uintiasennoissa.
Vesijuoksu soveltuu erityisesti alaraajojen nivelkivuista kärsiville, niska- ja selkäkipuja poteville, ylipainoisille, vammaisille, pitkäaikaissairaille, ikääntyneille, avantouimareiden kesäharjoitteluun, monenlaisille kuntoutujille sekä urheilijoille peruskuntoharjoitteluun ja korvaavaan harjoitteluun. Ja energiaa kuluu huimasti!
Jos sinulla on sydänsairaus, metabolisia oireita, verenpainetta tai et ole harrastanut liikuntaa ennen harrastuksen aloittamista tarkista lääkäriltäsi lajin soveltuvuus itsellesi.

Millainen on hyvä vesijuoksuvyö?

Istuu mukavasti, ei jätä tyhjää tilaa selän puolelle. Kelluttavuus on noin oma paino. Ei hankaa, kiinnitysvyö tarpeeksi leveä. Suosittelemme oman vesijuoksuvyön käyttöä!

Vesijuoksun tekniikkaa

Asento: Pystyasento, pieni etukeno. Vältä koirauintiasentoa, niin että pakarat on lähellä pintaa.
Jalkaliikkeet: Tehokkaat rytmiset juoksuliikkeet, vrt. ”kuivajuoksu”. Jalat ojennetaan joka potkulla taakse, loppuojennus on tehokas pakaroille ja nilkkakin ojentuu lopussa.

Käsiliikkeet: Kädet pumppaavat vartalon sivuilla rytmisesti, kyynärpäät hipovat alhaalla vesivyötä, kyynärpää 90 asteen kulmassa ja kädet kauhovat vettä taaksepäin sormet yhdessä. Vältä käsien sivuttaisliikettä niin, että ne menevät edessä ristiin vaikkakin eri aikaan. Käsiliike ”nuolitasossa”.

Rytmi: Vastakkainen käsi ja jalka edessä. Rytmi napakka ja selkeä. Vältä ”löysäilyä” – tekniikka hajoaa.

Tempo: Mitä nopeampi tempo, sitä tehokkaampi harjoitus. Tempon muutoksilla saa vaihtelua harjoitukseen ja voi tehdä ”intervalliharjoitusta”. Vältä liian kovaa tempoa alussa, kun opettelet oikeaa tekniikkaa.