Uimataitoviikko 13.5. – 18.5.2024

Valtakunnallista uimataitoviikkoa vietetään 13.5. – 19.5.2024 välisenä aikana. Neidonkeidas on myös mukana uimataitoviikolla, Neidonkeitaalla järjestetään ohjelmaa koko viikon ajan.

Koko viikon ajan mahdollisuus osallistua Merkkimatoon. Lapset voivat käydä kuntouintialtaalla matkamerkkejä ja kasvattaa merkkimadon pituutta. Kaikkien Merkkimatoon osallistuneiden kesken arvotaan Neidonkeitaan tuotepaketti.

Oletko uimataitoinen? Ui pohjoismainen uimataitotesti (200 metriä) ja osallistu arvontaa. Pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukaan henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään, on uimataitoinen. Uimataitotestin voi tulla suorittamaan koko viikon ajan. Ota yhteyttä valvomoon, kun tulet suorittamaan testiä.

Tule suorittamaan uimavalvojan testiuinti!
Uimataitotestin voi tulla suorittamaan koko viikon ajan. Ota yhteyttä valvomoon, kun tulet suorittamaan testiä.
Testiuinti sisältää

  • Pelastusliuku veteen, pää pysyy pinnalla
  • 25 metrin pelastusuinti
  • Käännöksen jälkeen 10 metrin pituussukellus
  • 15 metrin uinti päätyyn, tyyli vapaa
  •  Kosketus altaan päätyyn, jonka jälkeen yhteensä 6 sukellusta (5 rengasta + nukke)
  • 50 metrin uhrin kuljetus
  • Aikaraja 3min 40sek (miehet/naiset sama aika)

Lauantaina 18.5. Vesisankarit –tapahtuma 12.00 – 15.00
Tapahtuma tarjoaa kaikille vesitaidoista kiinnostuneille toiminnallisia tehtävärasteja.

Tapahtumassa pääseee testaamaan erilaisia vesi- ja pelastustaitoja erilaisilla rastipisteillä. Rastipisteillä ammattitaitoiset ohjaajat opastavat osallistujia vesitaitojen pariin. Tapahtumassa on luvassa mm. melontaa, sukelluksia, erilaisia vesipelastustehtäviä ja myös uimataidottomille tarkoitettuja vesitaitoharjoituksia.

Neidonkeitaalla pääsee myös kokeilemaan erilaisia välineitä, joita ei normaalisti uimahallissa ole lainattavissa, esim. kanootteja, räpylöitä ja snorkkeleita.
Mukaan tapahtumaan pääsee uintimaksulla.
Tapahtumassa mukana myös Melan Vääntäjät ry. sekä Octopus Lohja ry.